Na strani Ženski cikel spoštujemo vašo zasebnost in v skladu s predpisi (Zakon o varstvu osebnih podatkov ZVOP-2, Ur. l. RS št. 94/07 in GDPR) na spletni strani www.zenskicikel.si izvajamo vse aktivnosti za zaščito in etično ravnanje z vašimi osebnimi podatki, kot je zapisano v nadaljevanju.

Lastnik in upravljavec spletne strani www.zenskicikel.si je osebna spletna stran magistrice organizatorke Ines Stojanović.

Obiskovalec ali uporabnik spletne strani www.zenskicikel.si je vsaka oseba, ki obišče omenjeno spletno stran. V besedilu je obiskovalec večkrat nagovorjen v drugi osebi množine (vi, vaše) ter kot uporabnik.

Upravljalec se zavezuje, da se bo trudil za ažurnost in pravilnost informacij objavljenih na tej spletni strani, vendar ne prevzema nikakršne odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi nastala uporabniku v primeru nedelovanja spletne strani, morebitnih netočnih ali nepopolnih informacij, ki bi jih uporabnik pridobil na spletni strani.

Katere podatke zbiramo

Ko se prijavite na e-novice ali pa izpolnete kontaktni obrazec, v sistem vnesete svoje ime, kontakt in e-poštni naslov, podatke, ki omogočajo morebitno nadaljnjo komunikacijo.

S kakšnim namenom zbiramo osebne podatke

Namen zbiranja podatkov na spletni strani www.zenskicikel.si  je izobraževalne narave, in sicer:

  • V primeru, da izpolnite kontaktni obrazec z namenom sodelovanja, se strinjate, da hranimo vaše osebne podatke v naši bazi. Ženski cikel hrani vaše podatke z namenom nadaljnjega komuniciranja, sodelovanja.
  • V primeru, da se prijavite na naše e-novice, nam s tem dovolite, da vam periodično pošiljamo e-poštna sporočila (e-novice). Vaše podatke zbiramo na podlagi vaše izrecne privolitve, v skladu s smernicami evropske direktive GDPR, z namenom da
    • personaliziramo vašo uporabniško izkušnjo in vam posredujemo vsebine, ki vas najbolj zanimajo
    • izboljšamo izkušnjo na naši spletni strani

Z e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Rok hrambe osebnih podatkov

Posredovani osebni podatki se bodo shranjevali in uporabljali le toliko časa, dokler bo to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili obdelovani. Po izpolnitvi namena obdelave bomo vaše osebne podatke izbrisali oz. blokirali dostop do njih.

Lahko tudi zahtevate, da vaše osebne podatke prenehamo uporabljati za namene neposrednega trženja. V tem primeru bomo v 7 (sedmih) dneh ustrezno preprečili uporabo vaših osebnih podatkov za namen neposrednega trženja ter vas o tem obvestili.

Kako varujemo vaše osebne podatke

Vedno posredujemo zgolj vsebine in informacije. Spletna stran www.zenskicikel.si gostuje na varnem spletnem strežniku (domovanje.si) in je redno varnostno pregledana.

Vaše osebne podatke uporabljamo izključno za zgoraj opisane namene in jih ne tržimo ali posredujemo tretjim osebam.

Piškotki

Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne trgovine.

Ko prvič obiščete našo spletno stran, vas prosimo za dovoljenje za namestitev piškotkov, ki omogočajo normalno delovanje strani www.zenskicikel.si. Dovoljenje lahko tudi zavrnete ali pa izklopite vse piškotke v vašem spletnem brskalniku.

Piškotke uporabljamo za

  • analizo obiska spletne strani www.zenskicikel.si na podlagi vedenjske analize (spletna analitika). Ti podatki so anonimizirani in ne vsebujejo vaših osebnih podatkov. Obdelujemo jih s spletnimi orodji zunanjih ponudnikov (Google analytics).

Povezave na spletne strani tretjih oseb

Spletne vsebine na strani www.zenskicikel.si lahko vsebujejo povezavo na spletne strani tretjih ponudnikov, ki imajo svojo varnostno politiko. Na te politike nimam vpliva in ne jamčim za delovanje, varnost in aktivnosti na spletnih straneh tako povezanih ponudnikov.

Kontakt

V kolikor želite dodatna pojasnila v zvezi s politiko varovanja osebnih podatkov na spletni strani Ženski cikel, mi lahko pišete na info@zenskicikel.si

Splošna pravila uporabe spletne strani

Splošna pravila uporabe spletne strani so namenjena vsem in so zavezujoča za vse obiskovalce, uporabnike in registrirane osebe na spletni strani zenskicikel.si (v nadaljevanju: člani).

Kakršnakoli distribucija, objavljanje, spreminjanje informacij, besedil, urejanje slik ali zvočnih posnetkov ali pošiljanje gradiv pridobljenih na spletni strani je brez predhodnega pisnega soglasja avtorja strogo prepovedano, avtor pa bo zoper kršitelja uveljavljal kazensko in materialno odgovornost.

Uporabnik se zavezuje, da informacij pridobljenih na spletni strani ne bo posredoval tretjim osebam in da se v krogu tretjih oseb ne bo skliceval na poslovno povezavo s spletno stranjo oziroma lastnikom, v kolikor za to ne pridobi pisnega dovoljenja s strani lastnika.

Kot uporabnik ste odgovorni za vse aktivnosti opravljene na spletni strani. Ob vsakršni nepooblaščeni uporabi ali utemeljenem sumu, da je to tovrstne uporabe prišlo, morate o tem obvestiti upravljalca.
Obiskovalec spletne strani po spletni strani brska anonimno in na lastno odgovornost.

Vsebina spletne strani je informativne narave. Informacije, ki jih pridobi uporabnik spletne strani iz besedil, zvočnih posnetkov, slik in drugega gradiva, ki je objavljen na spletni strani, so namenjene predvsem uporabnikovemu osebnostnemu razvoju.

Vsebine spletne strani in dejavnosti ustanovitelja ne spadajo pod uradno priznane oblike terapevtske pomoči. Upravljalec šteje, da se uporabnik zaveda, da pridobivanje informacij na spletni strani ali s strani lastnika in izvajalcev tega izobraževanja, v nikakršni meri ne nadomešča tradicionalnega zdravljenja. Z udeleževanjem na aktivnostih organiziranih s strani lastnika in uporabo spletne strani se strinjate z zgoraj navedenim in v celoti nase prevzemate vso odgovornost za svojo udeležbo.

Za naročanje novic, obvestil ali izdelkov, priporočilo prijatelju in prijavah na dogodke morate posredovati osebne podatke, za katere odgovarjate, upravljalec se ob tem zaveže, da bo prejete podatke varoval v skladu z varovanjem osebnih podatkov.

Ni dovoljeno registrirati druge osebe in za to odškodninsko odgovarjate in nase prevzemate pasivno legitimacijo v primeru spora. Uporabnik se tudi zavezuje, da ne bo skušal pridobiti osebnih podatkov drugih uporabnikov in jih zlorabiti.

Uporaba spletne strani na način, ki bi lahko škodoval delovanju spletne strani, jo preobremenil ali celo onemogočil, je prepovedana.

Uporabniku je prepovedano uporabljati sredstva, ki bi lahko motila, onesposobila ali celo škodovala programski in strojni opremi ali telekomunikacijskim napravam upravljitelja. Pridobivanje gradiva in informacij na spletni strani na kakršenkoli drug način kot na način, ki je predviden s strani upravljalca, je prepovedano. 

Uporabnik se zaveže, da v svoji komunikaciji ne bo uporabljal groženj, slabšalnega, poniževalnega ali žaljivega načina izražanja.

Lastnik lahko kadarkoli po lastni presoji in brez vnaprejšnjega opozorila začasno oziroma za stalno onemogoči uporabo spletne strani vsakemu uporabniku, ki bi z neprimerno, lažno, žaljivo ali zavajajočo vsebino povzročal ali bi utegnil povzročiti škodo lastniku in upravljalcu ali drugi osebi.

Uporabnik se mora zavedati, da: spletne tehnologije za prenos in dostop do vsebin niso 100% zanesljive, za uporabo avdio vsebin potrebuje računalnik s primerno programsko opremo, upravljalec ne more zagotavljati delovanja storitev v primeru izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno motile delovanje storitev in da v teh primeri upravljalec in lastnik ne prevzemata nikakršne odgovornosti.

Spletna stran je praviloma dostopna 24 ur na dan, vse dni v letu. Upravljalec si pridržuje pravico do krajših ali daljših ustavitev ali omejitev dostopa do spletne strani zaradi razlogov vzdrževanja, nadgradnje ali zamenjave programske opreme. 

V primeru, da bi upravljalec na svoji spletni strani navedel naslove drugih spletnih strani, katerih upravljalec ali lastnik ni avtor, bo to storil zgolj z namenom, da uporabniku olajša dostop do pridobitve dodatnih informacij, ki so povezane z delovanjem upravljalca ali lastnika. V tem primeru upravljalec ali lastnik ne prevzema nobene odgovornosti za zaščito podatkov, objavljene informacije ali kakršnokoli škodo, ki bi nastala uporabniku zaradi obiska teh spletnih strani.
 

POSEBNA PRAVILA UPORABE SPLETNE STRANI

Posebna pravila uporabe spletne strani, vključno s splošnimi pravili uporabe spletne strani, so namenjena vsem in so zavezujoča za vse člane kluba oziroma tudi za vse osebe, ki se na spletni strani identificirajo.

Prijavijo se lahko samo polnoletne osebe. V kolikor oseba, ki se želi registrirati, ni polnoletna, lahko to storijo starši ali skrbniki.

Glede na želje uporabnika uporabnik upravitelju ali lastniku posreduje različno količino osebnih podatkov, za katero se upravitelj zavezuje, da jo bo uporabljal zgolj za namen posredovanja naslednjih podatkov/informacij oziroma izvedbo storitev, ki jih uporabnik izbere ob registraciji in so navedeni v izjavi o varovanju osebnih podatkov.

Vse pridobljene osebne podatke v postopku registracije bo upravitelj skrbno varoval skladno zs predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. 

 

PRIJAVA NA PROGRAM ALI STORITEV

S storitvijo PRIJAVA NA PROGRAM se uporabnik, ki je naročil izbrano storitev, zaveže, da bo poravnal kupnino, ki je navedena ob naročilu in kasneje v potrdilu naročila, ki ga bo prejel s strani upravitelja. Prav tako, v kolikor je potrebno za zagotovitev mesta v določenem programu, se uporabnik zaveže, da bo poravnal 10% cene ob prijavnini.

V kolikor uporabnik ne zavrne potrdila naročila, ki ga dobi po naročilu na elektronski naslov, ki je bil naveden ob naročilu, se razume, da ni odstopil od naročila in krije vse stroške, ki nastanejo, v kolikor izdelka ne sprejme. Nakup urejajo predpisi, ki urejajo nakup izdelkov in storitev na daljavo. 

S storitvijo PRIJAVLJAM SE NA PROGRAM, JA TO JE ZAME, ŽELIM SE NAUČITI, ali ostali pozivi k nakupu določenega programa/dogodek se uporabnik, ki se prijavi na posamezni dogodek/program, zaveže, da bo poravnal prijavnino, ki je navedena v prijavnici na posamezni dogodek.

Potrditev udeležbe je plačilo prijavnine. V kolikor ima dogodek omejeno število prijav, se upoštevajo potrjene prijave, ki so izvedene s prijavnim obrazcem in plačilom prijavnine. Samo izpolnjena prijavnica ni vstopnica na dogodek.

V primeru, da je na posamični dogodek/program premalo potrjenih prijav, si upravljitelj/lastnik si pridružuje pravico do odpovedi dogodka/programa. Uporabnik, ki je za to storitev že plačal, se mu kupnina povrne. 

V primeru, da se uporabnik pred začetkom programa odloči, da odstopi od prijave, se mu 10% prijavnina/kupnina od cene ne povrne. Saj je s tem rezerviral svoje mesto in tako nastane dodaten strošek na strani upravitelja/lastnika.

Za namen registracije uporabnik potrebuje veljaven elektronski naslov. Za točnost podatkov vnesenih v registracijski obrazec ali za zlorabo elektronskega naslova, ustanovitelj ne prevzema nikakršne odgovornosti. V primeru, da registrirate drugo osebo, za to odškodninsko odgovarjate in nase prevzemate pasivno legitimacijo v primeru spora.

Uporabnik spletne strani z opravljenim postopkom registracije na spletni strani pooblašča ustanovitelja za obdelavo osebnih podatkov in potrjuje, da je seznanjen s pravnim obvestilom, varovanjem osebnih podatkov, temi splošnimi in posebnimi pravili za uporabo spletne strani, da jih v celoti razume, z njimi soglaša in se zaveda obveznosti in posledic, ki iz njih izhajajo.

V primeru, da se že registrirani uporabnik želi odjaviti od brezplačnih storitev, mora to sporočiti upravitelju na info@zenskicikel.si.

V primeru, da že včlanjeni uporabnik želi izstopiti iz registriranega dela spletne strani, mora to sporočiti upravitelju preko elektronske pošte info@zenskicikel.si kjer navede, da želi izstopiti iz registriranega dela spletne strani. Upravitelj bo izstop potrdil in že registriranega uporabnika izbrisal iz seznama uporabnikov. Podrobnosti so navedene v pravilih kluba.