Učenje Sensiplan metode

planiraj s svojim ciklom

Sem licencirana svetovalka za simptotermalno metodo Sensiplan, nudim individualna in skupinska izobraževanja za učenje naravne metode kot način doseganja ali preprečevanje nosečnosti.

Učenje simptotermalne metode je seveda mnogo več kot samo orodje za določanje plodnih in neplodnih dni, v tem času spoznaš bolj poglobljeno sebe skozi svoj cikel. Pridobiš podrobnejši vpogled v svoje telo in delovanje svojega cikla, kar ti velikokrat poda marsikatere odgovore na vprašanje katere jih iščeš zunaj sebe. 

Pri svojih svetovanjih zelo rada nudim podporo in varen prostor, v kolikor si želiš bolj ženstvenega, nežnega, intiutivnega a hkrati strokovnega pristopa k učenju in spoznavanju sebe skozi svoj cikel, te toplo vabim na svetovanje.

Možnosti učenja

Skupinsko učenje simptotermalne metode

PBar-Ines-077 (1) (1) (1)

– 6 srečanj

– več kot 16 ur vsebine

– naučiš se samostojno in pravilno uporabljati simptotermalno metodo Sensiplan.

Vsako srečanje poteka približno 2,5 uri – 3 uri.

V roku 4-5 mesecev postaneš dovolj samostojna.

Več o simptotermalni metodi spodaj.

Cena: 250€ , vključen delovni zvezek, razpredelnice, kristal in en ritual

*naj cena ne bo ovira do znanja, v kolikor je mi napiši.

Skupinsko učenje simptotermalne metode

PBar-Ines-077 (1) (1) (1)

6 srečanj, tekom katerih se samostojno in pravilno naučiš uporabljati simptotermalno metodo Sensiplan. Vsako srečanje poteka približno 2,5 uri. V roku 4-5 mesecev postaneš dovolj samostojna.

Več o simptotermalni metodi spodaj.

Cena: 250€ , vključen delovni zvezek, razpredelnice, kristal in en ritual

*naj cena ne bo ovira do znanja, v kolikor je mi napiši.

 

Simptotermalna metoda je mnogo več kot le naravna metoda načrtovanja ali preprečevanja nosečnosti. Je zemljevid do čutenja sebe.

Kaj je simptotermalna metoda?

Simptotermalna metoda je naravna metoda, s katero ženska na podlagi telesnih znakov določi plodno in neplodno obdobje. Z določenimi pravili se lahko ženska nauči spremljati svoj ciklus in svoje telesne dejavnike, ter določiti kdaj je bila ovulacija in kdaj ne. 

Sensiplan metoda je metoda, ki se je pričela razvijati leta 1965. Je med najbolj zanesljivmi naravnimi metodami, ob pravilni uporabi je zanesljivost 99,6%.

Ob vsem tem je najpomembnejše to, da se posameznica ali par pravilno nauči uporabljati pravila in interpretirati telesne znake.

planiraj1c

Metoda je primerna za:

  • najstnice
  • ženske, ki želijo preprečiti nosečnost
  • ženske, ki želijo doseči nosečnost
  • ženske z neredni cikli
  • ženske z rednimi cikli
  • ženske po porodu
  • ženske v perimenopavzi

Zakaj Sensiplan?

Naravna kontracepcija

pexels-alina-vilchenko-4317666b

Telesu prijazna in neinvazivna kontracepcija, ki temelji na spremljanju telesnih dejavnikov. Na podlagi določenih pravil se določi plodno okno ženske. 

Načrtovanje nosečnosti

pexels-puwadon-sangngern-5340278

Zaradi prepoznavanja telesnih znakov ima par večjo avtonomnost pri odločanju glede načrtovanja nosečnosti. Par postane suveren pri doseganju nosečnosti.

Globlji stik s seboj

green-chameleon-s9CC2SKySJM-unsplash

S tem, ko prisluhnemu telesu postanemo nežnejši do sebe. Prej zaznamo kdaj nam telo sporoča, da je v neravnovesju. 

Teme Sensiplan srečanj

1. srečanje

Fiziologija moških in ženskih reproduktivnih organov, menstrualni cikel, opazovanje in beleženje telesnih znakov povezanih s plodnostjo.

 

2. srečanje

Določanje neplodnega časa po ovulaciji, motnje pri opažanju telesnih znakov, izjeme.

3. srečanje

Določanje neplodnega časa na začetku cikla, opazovanje materničnega vratu, izjeme.

4. srečanje

Določanje najbolj plodnih dni v ciklu, spolnost v času plodnih dni, učenje različnih oblik ciklov (PCOS, miomi, endometrioza, neredne ovulacije, zanositev, perimenopavza).

5. srečanje

Ponovitev vseh pravil. Sensiplan in partnerstvo.

6. srečanje

Individualno srečanje (posvet prilagojen tvojim/vajinim potrebam in željam).

Mnenja žensk

Ines!! Moram se ti javiti po dveh mesecih odkar sem se pri tebi učila metodo! Sem skozi simpt. metodo reees poglobljeno spoznala sebe!! Nisem pričakovala toliko stranskih (pozitivnih) učinkov. 🙂 Sprejemam svoj cikel, hitreje se umirim (v času "pms-ja"), dejansko veliko bolj razumem sama sebe in čeprav sem samska, se veselim vprihodnosti to uvesti tudi v partnerski odnos! (bodoči tip bo najbolj ozaveščen moški v Slo :P) Hvala ti še enkrat in upam, da boš še naprej širila svoje znanje! <3 <3

Tjaša

Simptotermalna metoda me je naučila ogromno, predvsem pa kdo sem jaz. Na začetku sem bila malce skeptična in negotova, vendar si mi na zelo enostaven in zanimiv način razložila celoten postopek. Tako da sem res vesela, da sem se odločila za učenje simptotermalne metode. <3 Vlila si mi ogromno samozavesti in odprla marsikatera področja, pregnala bojazni in zmote katere so nam podali v osnovni in srednji šoli. Žal mi je, da šolski sistem ne omenja naravne kontracepcije in se premalo osredotoča na ženski cikel. Ines, iz srca ti hvala <3 <3

Emanuela

Znanja, ki jih deli Ines, bi morala biti ženskam samoumevna, ze v osnovni šoli, če mene vprašaš. Točno sledenje mesečnem ciklu pomeni za žensko, da se globoko pozna in deluje v skladu s tem. Posledično to pomeni veliko manj komplikacij v življenju. Metodo zelo priporočam. Sama sem vedno mislila, da je moja ovulacija, kot je splošno rečeno, nekje 15.dan cikla. S pomočjo tega znanja sem ugotovila, da je pri meni ta dan že nekje 11. ali 12. dan cikla. Meni osebno je to zelo pomemben podatek, ker načrtujem družino. Tako, da hvala Ines za vse informacije in , da sploh deliš to znanje. Punce to znanje potrebujemo. Bolj kot matematiko, verjemite . 🙂

Jasmina

Hvala, da si bila pripravljena, da me naučiš spremljanja ženskega cikla po simptotermalni metodi. Hvala, da deliš svoje znanje in izkušnje. Ko sem bila na kontracepciji sem bila odrezana od svojega telesa. Nisem slišala in upoštevala svojih potreb, nisem počivala, ko bi morala. Sem pač vzela lekadol in terala dalje. Tvoja stran mi je odprla nov svet, novo zavedanje o ženskem ciklu, telesu in pomenu menstruacije in ovulacije. Spodbudila si me, da začnem raziskovati svoj cikel. S metodo sem spoznala, da mi spremljanje cikla prinaša novo energijo, bolj sem v stiku s svojim teledom in s svojimi potrebami, bolj vem kaj se mi dogaja. Hvala ker si me med učenjem spodbujala, da sem nežna do sebe, da je to proces učenja in če kdaj ne uspem vsega zapisati, je vredu. Všeč mi je bilo, da sva po vsaki končani razpredelnici pokomentirali cikel - na začetku je bil moj cikel "neobičajen", precej si me spodbudijala da se bo uredilo. In glej - se ureja. Hvala da to počneš, kar čutiš, da je tvoje poslanstvo.

Tina

Podrobnosti skupinskega svetovanja

Kdaj?

Naslednji termin:

29.8.22

Individualno:

po dogovoru

Učenje traja približno 4 do 5 mesecev, eno srečanje na mesec.

Kako?

Preko Zoom-a.

Srečanja imamo preko Zoom-a. Eno srečanje je zaželjeno, da se vidimo v živo, to je navadno zadnje ter v Kranju.

Cena?

Skupinska: 250,00€

Individualna: po dogovoru

Naj cena ne bo ovira pri želji po učenju te metode, vedno lahko najdeva ustrezno rešitev.

Za več informacij mi piši na ines@zenskicikel.si

Utrinki…

PBar-Ines-fb-051

Ojla!
Moje ime je Ines. 

Že nekaj let raziskujem ženski endokrini sistem, svoje znanje pa sem še dodatno razširila s šolanjem o Naravnem načrtovanju družine, kjer sem se naučila uporabljati Simptotermalno metodo Sensiplan. Poleg tega redno hodim na seminarje in se  preko knjig še dodatno izobražujem.

Po izobrazbi sem kadrovnica, svojo magistrsko delo sem zaključila z naslovom “Razvoj kariere žensk na področju višjega managementa”. Presenetljivo mi je, da kljub širšemu zavedanju smo ženske, danes na delovnem mestu (primer managerstvo) še vedno manj plačane kakor moški. Prav tako sem v svoji raziskavi (v kateri je sodelovalo 90 podjetij z več kot 250 zaposlenimi) ugotovila kako je še vedno podcenjeno žensko delo, ženska mora izbirati med kariero in družino. In ob vsem tem mi je zanimivo kako ženska cikličnost vpliva na vse aspekte življenja. Od partnerstva, kariere, zdravja.

PBar-Ines-fb-065

Moje vodilo je spomniti ženske kako zelo pomemben je njihov menstrualni ciklus in kakšno moč ima! Ker je poseben in enkrat ko se spoznamo s svojim ciklom, nikoli več nismo iste (v dobrem pomenu besede).

Istočasno je moja menstrualna zgodba kar precej zapletena, sem skozi čas začela govoriti o tem na glas. Ugotovila sem, da v tem nisem sama in da se veliko žensk, tako kot jaz, srečuje z hormonskim neravnovesjem.

Globoko sem prepričana, da je osnova za reševanje teh problemov (bodisi sama, bodisi z ginekologom) spoznavanje svojega cikla. Spoznati svoje telo, kako deluje in zakaj tako deluje.

S tem, kot ženska, pridobiš poglobljen vpogled vase in sočasno ustvariš stanje, kjer nisi več samo žrtev okoliščin, ampak vodja svojega življenja. 

PBar-Ines-fb-065

Sensiplan certifikat

202109091803571000

Izobraževanje za Sensiplan svetovalko se je pričelo leta 2020, tekom izobraževanja sem opravljala prakso ob katerem sem imela mentorje. Zadnji izpit sem opravila julija 2021, od takrat lahko samostojno učim Sensiplan metodo.

Kot svetovalka za Sensiplan, pa vsako leto imamo dodatna izobraževanja. 

Informacije, ki jih nudimo na spletni strani www.zenskicikel.si ne zadoščanjo za zdravstveno obrovnavo! V primeru zdravstvenih težav se zato, prosim posvetujte za to usposobljenim strokovnjakom.

Vsebina na spletni strani so podatki in informacije zbrane na podlagi lastnih izkušenj in znanj.

Poveži se z menoj

Futurio WordPress Theme