Učenje Sensiplan metode

planiraj s svojim ciklom

Sem licencirana svetovalka za simptotermalno metodo Sensiplan, nudim individualna in skupinska izobraževanja za učenje naravne metode kot način doseganja ali preprečevanje nosečnosti.

Učenje simptotermalne metode je seveda mnogo več kot samo orodje za določanje plodnih in neplodnih dni, v tem času spoznaš bolj poglobljeno sebe skozi svoj cikel. Pridobiš podrobnejši vpogled v svoje telo in delovanje svojega cikla, kar ti velikokrat poda marsikatere odgovore na vprašanje katere jih iščeš zunaj sebe. 

Pri svojih svetovanjih zelo rada nudim podporo in varen prostor, v kolikor si želiš bolj ženstvenega, nežnega, intiutivnega a hkrati strokovnega pristopa k učenju in spoznavanju sebe skozi svoj cikel, te toplo vabim na svetovanje.

Tečaj Sensiplan metode

PBar-Ines-077 (1) (1) (1)

 5 srečanj (več kot 16 ur vsebine)

Metodo se v roku treh ciklov naučiš uporabljati samostojno, varno in zanesljivo. 

Vsako srečanje poteka približno 2,5 uri – 3 uri.

Več o simptotermalni metodi spodaj.

Cena: 250€ , vključen delovni zvezek, razpredelnice, kristal, en ritual in moje osebno mentorstvo.

Tečaj Sensiplan metode

PBar-Ines-077 (1) (1) (1)

 6 srečanj (več kot 16 ur vsebine)

Metodo se v roku treh ciklov naučiš uporabljati samostojno, varno in zanesljivo. 

Vsako srečanje poteka približno 2,5 uri – 3 uri.

Več o simptotermalni metodi spodaj.

Cena: 250€ , vključen delovni zvezek, razpredelnice, kristal, en ritual in moje osebno mentorstvo.

Simptotermalna metoda je mnogo več kot le naravna metoda načrtovanja ali preprečevanja nosečnosti. Je zemljevid do čutenja sebe.

Kaj je simptotermalna metoda?

Simptotermalna metoda je naravna metoda, s katero ženska na podlagi telesnih znakov določi plodno in neplodno obdobje. Z določenimi pravili se lahko ženska nauči spremljati svoj ciklus in svoje telesne dejavnike, ter določiti kdaj je bila ovulacija in kdaj ne. 

Sensiplan metoda je metoda, ki se je pričela razvijati leta 1965. Je med najbolj zanesljivmi naravnimi metodami, ob pravilni uporabi je zanesljivost 99,6%.

Ob vsem tem je najpomembnejše to, da se posameznica ali par pravilno nauči uporabljati pravila in interpretirati telesne znake.

planiraj1c

Metoda je primerna za:

  • ženske, ki želijo preprečiti nosečnost
  • ženske, ki želijo doseči nosečnost
  • ženske z neredni cikli
  • ženske z rednimi cikli
  • najstnice
  • ženske po porodu
  • ženske v perimenopavzi

Zakaj Sensiplan?

Naravno preprečevanje nosečnosti

pexels-alina-vilchenko-4317666b

Telesu prijazna in neinvazivna kontracepcija, ki temelji na spremljanju telesnih dejavnikov. Na podlagi določenih pravil se določi plodno okno ženske. 

Načrtovanje nosečnosti

pexels-puwadon-sangngern-5340278

Zaradi prepoznavanja telesnih znakov ima par večjo avtonomnost pri odločanju glede načrtovanja nosečnosti. Par postane suveren pri doseganju nosečnosti.

Globlji stik s seboj

green-chameleon-s9CC2SKySJM-unsplash

S tem, ko prisluhnemu telesu postanemo nežnejši do sebe. Prej zaznamo kdaj nam telo sporoča, da je v neravnovesju. 

Teme Sensiplan srečanj

1. srečanje

Fiziologija moških in ženskih reproduktivnih organov, menstrualni cikel, opazovanje in beleženje telesnih znakov povezanih s plodnostjo.

 

2. srečanje

Določanje neplodnega časa po ovulaciji, motnje pri opažanju telesnih znakov, izjeme.

3. srečanje

Določanje neplodnega časa na začetku cikla, opazovanje materničnega vratu, izjeme.

4. srečanje

Določanje najbolj plodnih dni v ciklu, spolnost v času plodnih dni, učenje različnih oblik ciklov (PCOS, miomi, endometrioza, neredne ovulacije, zanositev, perimenopavza).

5. srečanje

Ponovitev vseh pravil. Sensiplan in partnerstvo. Zavestna spolnost. Spolnost v času plodnih dni.

Kaj menijo udeleženke?

Ines!! Moram se ti javiti po dveh mesecih odkar sem se pri tebi učila metodo! Sem skozi simpt. metodo reees poglobljeno spoznala sebe!! Nisem pričakovala toliko stranskih (pozitivnih) učinkov. 🙂 Sprejemam svoj cikel, hitreje se umirim (v času "pms-ja"), dejansko veliko bolj razumem sama sebe in čeprav sem samska, se veselim vprihodnosti to uvesti tudi v partnerski odnos! (bodoči tip bo najbolj ozaveščen moški v Slo :P) Hvala ti še enkrat in upam, da boš še naprej širila svoje znanje! <3 <3

Tjaša

Simptotermalna metoda me je naučila ogromno, predvsem pa kdo sem jaz. Na začetku sem bila malce skeptična in negotova, vendar si mi na zelo enostaven in zanimiv način razložila celoten postopek. Tako da sem res vesela, da sem se odločila za učenje simptotermalne metode. <3 Vlila si mi ogromno samozavesti in odprla marsikatera področja, pregnala bojazni in zmote katere so nam podali v osnovni in srednji šoli. Žal mi je, da šolski sistem ne omenja naravne kontracepcije in se premalo osredotoča na ženski cikel. Ines, iz srca ti hvala <3 <3

Emanuela

Znanja, ki jih deli Ines, bi morala biti ženskam samoumevna, ze v osnovni šoli, če mene vprašaš. Točno sledenje mesečnem ciklu pomeni za žensko, da se globoko pozna in deluje v skladu s tem. Posledično to pomeni veliko manj komplikacij v življenju. Metodo zelo priporočam. Sama sem vedno mislila, da je moja ovulacija, kot je splošno rečeno, nekje 15.dan cikla. S pomočjo tega znanja sem ugotovila, da je pri meni ta dan že nekje 11. ali 12. dan cikla. Meni osebno je to zelo pomemben podatek, ker načrtujem družino. Tako, da hvala Ines za vse informacije in , da sploh deliš to znanje. Punce to znanje potrebujemo. Bolj kot matematiko, verjemite . 🙂

Jasmina

Hvala, da si bila pripravljena, da me naučiš spremljanja ženskega cikla po simptotermalni metodi. Hvala, da deliš svoje znanje in izkušnje. Ko sem bila na kontracepciji sem bila odrezana od svojega telesa. Nisem slišala in upoštevala svojih potreb, nisem počivala, ko bi morala. Sem pač vzela lekadol in terala dalje. Tvoja stran mi je odprla nov svet, novo zavedanje o ženskem ciklu, telesu in pomenu menstruacije in ovulacije. Spodbudila si me, da začnem raziskovati svoj cikel. S metodo sem spoznala, da mi spremljanje cikla prinaša novo energijo, bolj sem v stiku s svojim teledom in s svojimi potrebami, bolj vem kaj se mi dogaja. Hvala ker si me med učenjem spodbujala, da sem nežna do sebe, da je to proces učenja in če kdaj ne uspem vsega zapisati, je vredu. Všeč mi je bilo, da sva po vsaki končani razpredelnici pokomentirali cikel - na začetku je bil moj cikel "neobičajen", precej si me spodbudijala da se bo uredilo. In glej - se ureja. Hvala da to počneš, kar čutiš, da je tvoje poslanstvo.

Tina

Podrobnosti tečaja

Kdaj?

Zadnja skupina:

Predvidoma začetek v ponedeljek 27.3. ob 18.00.

Učenje traja približno 4 do 5 mesecev, eno srečanje na mesec.

Kako?

Preko Zoom-a.

Srečanja imamo preko Zoom-a. Eno srečanje je zaželjeno, da se vidimo v živo, to je navadno zadnje ter v Kranju.

Investicija?

Skupinska: 250,00€

Naj cena ne bo ovira pri želji po učenju te metode, vedno lahko najdeva ustrezno rešitev (kot je npr. plačanje po obrokih).

Pogoji za udeležbo na tečaj:

Prvi pogoj je definitivno to, da si to res želiš. Mora rezornirati s teboj. 

Zato, ker je ključnega pomena udeležba na vseh srečanjih. Datume vnaprej skupaj določimo. 

Možnost je plačila po obrokih, prvi obrok je potrebno poravnati pred prvim srečanjem ali na dan prvega srečanja.

 

Izpolni prijavnico in mi jo pošlji na ines@zenskicikel.si

Za več informacij mi piši na ines@zenskicikel.si

Plusi učenja Sensiplan metode

Nika, udeleženka Sensiplan tečaja, mi je posredovala kaj so po njenem mnenju plus točke učenja te metode. 

 

pridobitev novih znanj (o svojem telesu – od anatomije, fiziologije žensk in tudi moških, do spolnosti itd.)
– izjemno čudovita, prijazna, srčna, pristna, iskrena, empatična, sočutna, spoštljiva, razumevajoča, prilagodljiva, fleksibilna, nasmejana, pozitivna, zabavna itd. – skratka the best, izjemna mentorica
odličen način predajanja znanja in dela nasploh
celosten, holistični pristop in tudi takšen pogled na menstruacijo in ženski cikel nasploh
nasveti (glede ritualov za zdravje in za vstop v stik s samim sabo, prehrane, morebitne rabe prehranskih dopolnil, gibanja tekom menstruacije in nasploh tekom cikla itd.)
tudi individualno delo (zraven skupinskega)
vedno si nam bila na voljo (tudi izven tečaja)
podpora, ki ne traja le tekom tečaja, ampak tudi po njem (že podpora sama po sebi pa je itak velik plus)
osvojitev, obvladanje Sensiplan metode (ki je bolj ob popolnoma pravilni uporabi bolj zanesljiva od hormonske kontracepcije), ki nam omogoča: več kontrole nad svojim telesom, večji stik s samim sabo, manj skrbi, frustracij, strahu v zvezi s spolnostjo, več spontanosti in užitka v spolnosti in tudi nasploh, izboljšano zdravje in počutje, več čutenja in življenja v nas, izboljšana/povečana intuicija – kar pa so tako ali tako še eni pozitivni učinki tečaja – in še bi lahko naštevala
zelo lepo urejeni slajdi in drsnice (to meni veliko pomeni ker sem vizualni in tudi umetniški tip osebe)
energijske in meditativne vaje in vaja tresenja (tu pa tam smo naredile tudi to)
zares varen, umirjen in sproščen prostor za delo, za izražanje, za biti to kar si
kristal in lep listek z kjut besedilom zraven hihi
skopirane razpredelnice
učbenik
– ritual
… pa še bi se kaj našlo, skratka ogromno plusov in bonusov😊😍💫💕
 
Lepo bodi in hvala ker si💛,
Nika🌞

Utrinki

Sensiplan certifikat

Izobraževanje za Sensiplan svetovalko se je pričelo leta 2020, tekom izobraževanja sem opravljala prakso ob katerem sem imela mentorje. Zadnji izpit sem opravila julija 2021, od takrat lahko samostojno učim Sensiplan metodo.

Kot svetovalka za Sensiplan, pa vsako leto imamo dodatna izobraževanja. 

Informacije, ki jih nudimo na spletni strani www.zenskicikel.si ne zadoščanjo za zdravstveno obrovnavo! V primeru zdravstvenih težav se zato, prosim posvetujte za to usposobljenim strokovnjakom.

Vsebina na spletni strani so podatki in informacije zbrane na podlagi lastnih izkušenj in znanj.

Poveži se z menoj

Kontakt

ines@zenskicikel.si

Ali pa me kontaktiraj preko socialnih omrežjih.

Futurio WordPress Theme

 

Plusi učenja Sensiplan metode

Plusi učenja Sensiplan metode