Mnogokrat spregledamo naše prsi. Se jih dotikamo le ob pregledu, v spolnem odnosu ali pa ko postanemo mamice. Vendar je masaža prsi zelo pomembna za negovanje ženske energije. Poleg tega, da te postavlja nazaj v svoj center ženstvenosti, ljubezni, nežnosti in mehkobe, je super iz več zdravstvenih razlogov.  Preberi si sedem razlogov zakaj si masirati prsi!

Sedem razlogov zakaj masirati svoje prsi

1. Z masažo prsi spodbudimo limfni sistem, da deluje optimalno. Velikokrat se nam ‘zabaše’ v področju pod pazduho in do prsi. To se skozi leta lahko (ni nujno) potencira v limfedem. To nastane kot posledica motnje v delovanju limfnega sistema, ki povzroči zastoj limfne tekočine v tkivu.

2. S tem, ko si masiramo prsi, prej zaznamo, da pride do morebitnih sprememb. Do kakšnih bulic ipd. Prav tako, če si redno masiramo prsi, vemo kdaj so spremembe na prsih posledica delovanja hormonov in v katerem delu menstrualnega ciklusa si in ali je posledica kakšnih ‘zastojev’.

Ženske, ki dojijo, se masaža prsi priporoča, saj tako zmanjša bolečine v prsih…

3. Ženske ki dojijo, se masaža prsi priporoča, saj tako zmanjša bolečine v prsih, spodbudi proizvodnjo mleka in preprečuje, da bi prišlo do zamašenih mlečnih kanalov. Študija iz leta 2016 je pokazala, da če si ženske masirajo prsi vsaj 10 minut pred dojenjem, se je njihova bolečina zmanjšala in izboljšala kvaliteta mleka.

4. Masiranje prsi lahko pomaga pri lajšanju bolečin v predelu prsi, ramen, hrbta. Z masažo prsi sproščamo tudi mišice in napetost, ki se je v tem predelu nabrala.

Manj strij!

6. Ko si masiramo prsi se energijsko povežemo z našim ženskim delom sebe. Masaža prsi naj ne bo samo kot eno opravilo, zaradi zgoraj vseh naštetih razlogov, ampak naj bo to tudi čas zate. Čas, kjer si vzameš zase, da se neguješ in pockrljaš.

Osvobodi svoje prsi!

7. Z masiranjem prsi od zunaj na navznoter vso razpršeno energijo vračamo nazaj vase, z masiranjem od navznoter na zunaj pa spuščamo vso energijo, ki nam več ne služi. Pred začetkom masaže lahko nežno potresemo s prsmi, da otresemo iz sebe dol vse energije, ki so se na nas nalepile. Ali pa da enostavno ‘osvobodimo prsi’ po celodnevnem nošenju nedrčka.

Spoznaj menstrualni cikel.

Prenesi brezplačen priročnik in spoznaj kaj se dogaja v menstrualnem ciklu. Prav tako izveš kateri hormoni so predvladujoči in kako vplivajo nate. Prenesi si brezplačen priročnik.