Yoni spa –  opevano kot način, ki pomaga lajšati menstrualne krče in odpravlja določena hormonska neravnovesja. In kakor bi si želela v to verjeti, tega ne moremo podpreti z dejstvi. Samo zelišča, ki jih uporabljamo za zunanjo uporabo, ne morejo spremeniti določenih fizioloških sprememb na reproduktivnih organih. 

Kaj pa lahko trdimo je pa sledeče, čas ki ga namenimo sebi in rituali za čaščenje sebe, svoje vulve in svoje maternice, lahko pozitivno vplivajo na tvoj celoten menstrualni cikel. Ni nujno, da bo odpravilo vse težave, se pa začne spreminjati odnos do same sebe. 

Je kot seme ljubezni, ki si ga podarimo vedno znova. Z vsakim ritualom, z vsakim časom namenjenim sebi. 

Čas, ki si ga namenimo skozi Yoni spa, je vbistvu ritual, ki ga izvajamo zase, za svojo vulvo, za svojo yoni in za svojo žensko. Čas kjer je naša namera pošiljanje ljubezni, sočutja, negovanja in crkljanja našim spolnim organom. In to je tisto kar naredi spremembo, niso specifična zelišča, ki naredijo spremembo, ampak je celoten ritual in čas, ki ga nameniš negovanju notranje boginje, notranje mogočne ženske. 

In seveda, ne pozabimo, da je menstrualni cikel peti vitalni znak zdravja in je kompleksen sistem, ki je povezan tako z živčnim sistemom kakor tudi z metabolizmom (ter tudi ostalimi sistemi). In ni ene magične rešitve za določeno hormonsko neravnovesje ali določeno menstrualno težavo. To žal ne obstaja. Začni z osnovami in nato nadgrajuj. 

Yoni spa pa je lahko tvoj dodatek, ki te pocrklja in razvaja, ki te omehča in pomaga, da se povežeš s svojo maternico in se usidraš vanjo. 

Seveda če ob tem uživaš, če ti predstavlja napor celoten koncept yoni spa, potem bolje da ga ne izvajaš, ker ne bo učinka. 

Jaz rada uporabljam cvetlična zelišča, sploh vrtnica, saj mi je omamen vonj in me res instantno da v občutek mehkobe in nežnosti.

Če te zanima kako si pripraviti yoni kopel, pa si preberi tu.

Razvajaj svojo yoni. Kako, si preberi tu.

Spoznaj menstrualni cikel.

Prenesi brezplačen priročnik in spoznaj kaj se dogaja v menstrualnem ciklu.

V priročniku izveš kateri hormoni so predvladujoči in kako vplivajo nate.