Danes podelim s teboj delček zgodbe o tem zakaj sem postala svetovalka za simptotermalno metodo Sensiplan.

Ko sem sama iskala odgovore v povezavi z menstrualnim zdravjem, sem naletela na ženski krog v Kranju, kjer je Katja iz @zavedanjeplodnosti takrat predstavila naravne oblike kontracepcije. Malo pred tem sem se prvič srečala z “Fertility Awarness Methods” vendar mi ni bilo povsem jasno kaj to sploh je, kako deluje in kako se je sploh naučiti. Ko je Katja predstavila, da obstaja Sensiplan metoda, sem se takoj zaljubila. Čutila sem globoko v sebi, da je to tisti en delček odgovora katerega iščem. In tako sem se še isti dan prijavila na učenje Sensiplan metode v Kranju.

Iskanje odgovorov..

Imela sem 1001 vprašanj in kljub znanju svetovalke, so bila nekatera vprašanja izven njenega dosega. Željna sem bila da izvem vse kar se da o hormonih, o delovanju reproduktivnega sistema, o celostnem zdravju ženske.
Želela sem iti na vrh neke strehe in kričati vse kar sem se na novo naučila. Zdelo se mi je, da bi to znanje moralo absolutno biti že v osnovni šoli.

Koliko enih novih stvari sem spoznala o sebi, o svojem ciklu, o svojem telesu in o svoji plodnosti. Kako hitro sem lahko ugotovila kje tiči problem v mojih nerednih ovulacijah in kaj meni pomaga, da preneham z vsakodnevnim krvavenjem – to so tisti odgovori, ki jih žal niti v reproduktivni kliniki nisem dobila. In več kot sem se pogovarjala z ženskami, več sem opazila kakšen manjko tega znanja je.

Vztrajnost do licence

Odločila sem se, da bom naredila licenco. Vendar takrat še ni bilo tečaja v angleščini. Želela sem, da je v okviru konkretne institucije in da imam mentorja. Pisala sem na sedež, kdaj bodo imeli v angleščini razpisan tečaj za svetovalko. Najprej je bil negativen odgovor, rekli so mi, da ne bodo imeli v angleščini tečaja, lahko pa grem v Argentino. 

Hmm, ok to ravno ne. Jim čez nekaj mesecev zopet pišem in mi zopet negativno odgovorijo, da v prihajajočem letu nimajo v planu izvesti tečaja v angleškem jeziku. Ker sem pa tako zelo želela postati svetovalka, sem se odločila, da se bom pač nemško naučila. Sej nekaj osnov znam, ipak sem imela 8 let nemščine, nekaj od “die, der, das” sem si pa verjetno zapomnila.

Že sem iskala knjige in pravljice, da obnovim nemščino in iskala tečaje jezika, nakar prejmem mail z novico, da so se odločili izvesti tečaj v angleščini. Seveda sem se takoj prijavila.

S tem pride tudi velika odgovornost..

Želela sem postati licencirana svetovalka, ker se zavedam odgovornosti, ki pride s tem, ko poučujemo o hormonih, o menstrualnem zdravju in celostnem zdravju ženske. In to je definitivno moja cona udobja. Moja misija je resnično, da bi vsaka ženska prepoznala svojo vrednost, da bi razumela svoj menstrualni cikel, se spoznala skozi cikel in sprejela sebe na globlji ravni. In to je pot, ki jo tudi sama hodim. Ni kratka.

PBar-Ines-fb-032

Sensiplan je mnogo več kot samo metoda za doseganje ali preprečevanje nosečnosti.

Sensiplan mi je dal neko osnovo, temelj, na katerem lahko gradim. Zame je Sensiplan veliko več kot le metoda naravnega načrtovanja ali preprečevanja nosečnosti, zame je zemljevid do čutenja sebe.

In to tudi je.

Opažam, pri ženskah ki jih učim, kako se transformira njihov odnos do sebe, tekom učenja. Morda enim bolj na subtilni ravni, spet drugi bolj na fizični ravni. Kako bolj se omehčamo, pridemo v stik s seboj, postanemo bolj nežne do sebe, ko enkrat zares dobro razumemo in poznamo svoj cikel.

In to je moj zakaj.

Spoznaj menstrualni cikel.

Prenesi brezplačen priročnik in spoznaj kaj se dogaja v menstrualnem ciklu. Prav tako izveš kateri hormoni so predvladujoči in kako vplivajo nate. Prenesi si brezplačen priročnik.